Editura EX PONTO

Proiecte editoriale

Editura EX PONTO urmeaza sa editeze, in parteneriat cu Societatea Internationala Elias Canetti din Bulgaria, un roman din literatura bulgara tradus in limba romana. Aceasta colaborare este inscrisa in cadrul proiectului "CROSS-BORDER UNIVERSITY NETWORK FOR INTERCULTURAL COMMUNICATION MIS ETC cod. 795". Programul cultural si editarea acestei carti, prevazute in proiect, urmaresc ca participantii la acest proiect din comunitatile bulgara si romana sa cunoasca literatura statului vecin, in felul acesta fiind stimulate in mod real contactele transfrontaliere culturale si de creatie. Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria este cofinantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Cartea pregatita pentru a fi editata este:

Georgi GROZDEV. Prada. Roman. Traducere de Paraschiva BOBOC. Coordonatorul editiei: Ovidiu DUNAREANU. Prefata: Angelo MITCHIEVICI. 134p.; ISBN:978-606-598-184-3  

Nonconformist - prin impletirea firului animalist cu mitologia, a filozofiei cu socialul - romanul un este doar o aparitie de varf, ci o convingatoare si expresiva fictiune despre tara vecina, despre lumea fascinanta, complexa, in continua schimbare a postcomunismului, prezentata in hotarele reduse ale rezervatiei de vanatoare, ca loc de trai si de munca, de aventura si spatiu de prada.