ROMDIDAC a fost primul furnizor de abonamente la baze de date stiintifice pentru mediul universitar si de cercetare romanesc de dupa 1989.

De-a lungul timpului, ROMDIDAC a intermediat accesul la baze de date pentru biblioteci centrale universitare, biblioteci si universitati de stat sau private, institute de cercetare si alte institutii.

Incepand din anul 2006, ROMDIDAC este partener in Romania al EBSCO Information Services, unul dintre cei mai mari producatori de baze de date din lume. EBSCO Information Services pune la dispozitie, pe platforma EBSCOhost - cel mai utilizat serviciu „premium” de cautare a informatiilor din biblioteci si alte institutii din lume - peste 300 de baze de date cu acces la text integral si la informatii bibliografice, acoperind toate domeniile, nivelurile de cercetare si comunitatile de utilizatori, de la scoli, biblioteci publice si universitati la spitale, corporatii si agentii guvernamentale. De asemenea, EBSCO furnizeaza acces la e-book-uri si audiobook-uri, precum si servicii de explorare (EBSCO Discovery Service) sau de cautare federata a informatiilor.

Ca partener al EBSCO Information Services, ROMDIDAC ofera, gratuit, consultanta in vederea licentierii revistelor stiintifice romanesti, astfel incat acestea sa fie incluse in bazele de date EBSCO.

In cadrul proiectului ANELiS (Acces Național Electronic la Literatura Stiintifica de Cercetare), cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice - Axa prioritara 2 - Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare, precum si in cadrul proiectelor derulate de consortiul ANELIS Plus, ROMDIDAC a furnizat, din 2009 pana in prezent, acces la baze de date EBSCO.

De asemenea, ROMDIDAC este partener in Romania al Cairn.info, cea mai mare platforma de publicatii in limba franceza (reviste si carti electronice) din domeniile stiintelor umane si sociale.

ROMDIDAC intermediaza accesul si la baze de date si reviste electronice produse de editori precum Institute of Physics, Nature, Oxford University Press, Taylor & Francis, JSTOR, MUSE si altii.

Ca furnizor de acces la produse si publicatii stiintifice electronice, ROMDIDAC pune un accent deosebit pe instruirea beneficiarilor in utilizarea acestor surse de informare, organizand sesiuni de training si punand la dispozitie tutoriale in limba romana.

Resurse utile: