Set experimental Densitatea lichidelor P2140100
| COMPONENTE | ||
| Denumire | Cod | Bucati |
| Balanta Westphal/Mohr | 45016-00 | 1 |
| Termostat de imersie Alpha A, 230V | 08493-93 | 1 |
| Serpentina de racire pentru termostat | 08493-01 | 1 |
| Baie termostatala | 08487-02 | 1 |
| Set extern pentru termostat | 08493-02 | 1 |
| Glycerol 250ml | 30084-25 | 2 |
| Apa distilata 5L | 31246-81 | 1 |
| Sare 500g | 30155-50 | 1 |
| Tub conector d=6-10mm | 47516-01 | 2 |
| Pahar gradat 250ml | 46054-00 | 1 |
Principiu
Densitatea apei și a glicerolului este determinată în funcție de temperatură folosind balanța Mohr.
Sarcini
Densitatea apei și a glicerolului se măsoară în pași de la 1 până la 2 °C pe un interval de temperatură de la 0 la 20 °C, apoi în pași mai mari până la 50 °C.
Obiective didactice
-
Legătura de hidrogen
-
Anomalia apei
-
Dilatarea volumică
-
Topirea
-
Evaporarea
-
Balanța Mohr